Dingen die je maar een keer hoeft te kopen 5

Blauwe stokjes op het strandwattenstaafjes
Telkens als ik afgelopen winter met emmer en grijper naar het strand ging om de wereld een beetje opgeruimder te maken lagen er heel veel blauwe stokjes op het strand. Mijn raapmaatjes en ik kregen het vermoeden dat er een container met wattenstaafjes overboord geslagen was en dat na verloop van tijd het katoen van de stokjes afgespoeld was en alleen de stokjes zelf aan land kwamen. Eindeloos veel, week in, week uit.

IMG_02543500 stokjes
En dan sta je thuis met zo’n stokje in je hand en je bedenkt je dat het best raar is dat je elke keer dat je je oren schoonmaakt een stukje plastic en 2 toefjes katoen weggooit. Vijftig stokjes per jaar, keer 70 jaar? Zoiets zal het wel zijn. Visioenen ontstonden van een luciferfabriek die houten stokjes zou maken met aan de uiteinden gerecyclede katoen uit de textielbak. Hmm, misschien toch nog niet ideaal. En trouwens, houten stokjes bestaan al. Alleen jammer dat ze in een plastic zakje zitten en uit Korea komen (geen Noord of Zuid, ook wel apart). Dat scheelt wel plastic, maar je gooit nog steeds iets weg, zij het in de groenbak. Dat is wel iets beter, maar steeds nieuwe stokjes, dat moet anders kunnen.

Toch nog plastic
En dan praat je daar eens met iemand over en dan blijkt dat er zoiets als een “oorreiniger” bestaat. Je ziet hem hier op de foto (inderdaad, met plastic…). Je maakt je oor ermee schoon en maakt het ding zelf weer schoon, in een keer klaar voor de rest van mijn leven (ik weet niet of iemand hem daarna nog zou willen hebben…). Het was even zoeken en dit exemplaar vond ik voor € 4,95 bij Douglas. Wel jammer dat ze daar dan weer een enorme plastic verpakking omdoen en nee, ik hoefde er geen tasje omheen! Nou ja, dit afval is eenmalig en het kan gescheiden afgevoerd worden. Ik vrees dat de rest van de familie hem niet gaat gebruiken, dus zij steunen voorlopig Korea nog even….
oorreiniger

Een gedachte over “Dingen die je maar een keer hoeft te kopen 5

  1. Frouke

    Waarom we destijds die orenwroeter weggegooid hebben, weet ik niet meer. Waarschijnlijk omdat wattenstaafjes toen zo “modern” waren! Voor de baby maakten we een puntje van een luier o.i.d. nat en maakten daarmee zonder gevaar voor beschadigingen de oortjes schoon. Ik ga in ieder geval weer zo’n levenslang meegaande wroeter kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *