Wraps

Wraps

De lekkerste wraps zijn zelfgemaakte wraps
Een jaar of tien geleden kwam ik een super eenvoudig recept tegen om wraps te bakken en aangezien ik toen hevig in mijn consuminder tijdperk zat, heb ik het onmiddellijk geprobeerd. Heerlijk! Klein nadeel; ze vinden hier de zelfgebakken wraps zoveel lekkerder dan die uit de winkel, dat ik die zelfs als noodgreep niet meer mag inzetten.

Wraps2Het recept
Voor 16 wraps zonder toevoegingen en zonder plastic verpakking:
500 gram bloem
100 ml olijfolie
300 ml lauw water
een snufje zout
Kost geen bal, dus dat biedt ruimte om voor biologische varianten te kiezen.
Mix het hele boeltje met deeghaken door elkaar. Als je denkt, wat wordt het mooi, nog heel even doorgaan, dan wordt het echt mooi. Strooi bloem op het aanrecht (zorg dat je genoeg over hebt, want er gaat vrij veel bloem in het uitrollen zitten) en bebloem je handen goed voor je een pluk, ter grootte van een klein mandarijntje, uit het deeg trekt. even aan 2 kanten in de bloem leggen en rollen maar. Mijn ervaring is dat je na elke rol de wrap om moet keren in de bloem. Zet ondertussen een pan zonder olie of boter op behoorlijk hoog vuur. Wrap erin, ondertussen de volgende gaan rollen en de pan vanuit je ooghoek in de gaten houden. Als er mooie bellen in de wrap komen: omdraaien (in de lucht) en de andere kant bakken. De wraps die klaar zijn kun je op een bord bewaren. Als je ze lang van tevoren maakt: ander bord erop tegen het uitdrogen en in de koelkast bewaren.
Je bent wel even aan het bakken, maar als je dat weet kun je je voorbereiden: muziekje, goed gezelschap, wijntje of wat het leven in de keuken maar aangenaam maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *