Nieuwe keuken?

Best wel een beetje nodig
Vorige week schreef ik over onze nieuwe koelkast en wie een scherp oog heeft had toen kunnen zien dat de keukenkastjes bij de oude koelkast er iets anders uitzagen dan bij de nieuwe. Bij de oude zie je misschien ook nog dat er een hoekje fineer van het keukenkastje naast de koelkast af was. O gruwel! Há, nee hoor,Hoekje1 daar kan ik best mee leven, als dat het enige was geweest. De oven heeft een tijdje gelekt (kan dat? Ja, dat kan) en daardoor was bij de aanpalende kastjes het fineer omgekruld en gesmolten, voeg daarbij nog wat andere schaafwonden hier en daar en dan krijg je, af en toe, toch het idee dat er misschien, een keer, best wel eens, iets aan zou mogen gebeuren.

Bedenktijd
En wat doet de consument, hij gaat naar de blauw-gele meubelgigant op zoek naar nieuwe deurtjes. En wat doet de blauw-gele meubelgigant? Hij verandert alle maten, want “daar vraagt image (4)de consument om”. We hadden nog een klein jaartje om via internet frontjes te bestellen en daarna was het uit met de pret en zou je een hele nieuwe keuken moeten kopen. Het mooie van deze actie is dat je extra tijd hebt om na te denken en eens aan dat witte laagje te gaan peuteren. Goh, dat ging er eigenlijk best makkelijk af…. Een dag prutsen met plamuur- en stanleymes later zag de keuken er heel anders uit.

Oubollig
De nieuwe look van de keuken had ook wel wat, maar ook wij moeten mee in de vaart der volkeren volgens onze kinderen en onbehandeld mdf in een keuken is sowieso geen goed idee, dus hij moest gewoon weer lekker wit worden. Een pot mdf-grondverf en een pot hoogglans (beide natuurlijk op waterbasis) later was het klusje geknapt en de keuken weer wit. Gezien de nieuwe koelkast en het anti-oubolligheidsoffensief der kinderen kon de meubelgigant wel nog rvs knopjes aan ons slijten (recyclebaar ;-)).

Afvalbeperkingimage (3)
Ziehier de restanten van de keukenrenovatie. Toch net iets minder dan 8 deurtjes en 6 ladefrontjes! De potten verf waren nog niet leeg en de houten deurknopjes hebben we natuurlijk bewaard, want er komt altijd weer een volgend project!
O ja, en al met al was het zo ook iéts goedkoper 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *