Informatie

we can do itJe hebt meer invloed dan je denkt.

Soms heb je het idee dat je maar weinig invloed hebt. Dat de wereld is zoals hij is en dat je binnen de gegeven grenzen je leven moet vormgeven. Maar als je dichterbij kijkt blijk je heel veel kleine keuzes te kunnen maken die knabbelen aan die grenzen. Op de middelbare school leerde ik bij economie “de consument is soeverein”. Het klinkt prachtig en dat is het ook. Het betekent dat de consument, jij en ik dus, zelf kiest wat hij doet, waar hij zijn tijd en geld aan geeft.

We weten vaak heel goed hoe het in elk geval níet moet. Maar ik ontdekte dat voor vrijwel elke ergernis een alternatief te bedenken is, waarmee je de wereld een stukje in de goede richting helpt. De toekomst ligt nog niet vast, die moet nog vorm krijgen en als wij ons niet als soevereinen gedragen zullen de machtigen der aarde wel bepalen welke kant we opgaan.

Als de overheid en het bedrijfsleven niet snel genoeg gaan dan moeten we ze maar een handje helpen. Op deze site probeer ik duurzame alternatieven te bieden voor dagelijks gebruik.

Zwerfafval? Ruim eens wat op. Grote bedrijven die zich niet gedragen? Dan koop ik ergens anders. Rijke aandeelhouders? Die gaan we niet meer spekken. Uniforme winkelstraten? Dan dat leuke kleine zaakje. Slap energieakkoord? Eens kijken wat ik zelf kan doen.

Wees soeverein, als een ware vorst in je eigen leven.

2 gedachten over “Informatie

  1. Frouke

    Wat een heerlijke tekst! Je krijgt meteen zin om iets goeds te gaan ondernemen of dat nu groen, zuinig of iets kopen in een klein winkeltje is. Dank je wel voor de inspiratie, ik houd me aanbevolen voor duurzame, praktische alternatieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *